Over de Initiatiefnemers

Introductie

Hanni de Heer:

Al 16 jaar woon ik in Oosterzee, waar mijn man en ik kwamen wonen vanwege zijn werk. Als docent geschiedenis werkte ik 25 jaar op “Het Baken” in Almere. Zeven jaar geleden ging ik met pensioen en een jaar daarna heb ik me als vrijwilliger gemeld bij Vluchtelingenwerk. Als jobcoach begeleid ik vluchtelingen, statushouders die in de Fryske Marren wonen, in hun keuze naar scholing en beroep in Nederland. In die contacten valt het mij op dat het voor velen van hen moeilijk is om echt in te burgeren en contact te leggen. En toch willen zij graag het net aangeleerde Nederlands in praktijk brengen. Met elkaar zingen kan daarbij een hulpmiddel zijn. Zelf vind ik dat heerlijk en ontspannend en ik hoop dat we door samen te zingen verbinding kunnen maken tussen mensen in Lemmer met verschillende achtergronden en uit diverse culturen. En dat loopt uit op een feestelijke uitvoering rond “Vrede, vriendschap en vrijheid” bij de herdenking van 75 jaar Bevrijding op 5 mei in Lemmer.Liesbeth van Leeuwen:

Na een flink aantal omzwervingen door het land ben ik samen met mijn man Fred in 2017 in Echtenerbrug komen wonen. Wij houden van de mooie provincie Friesland en met onze terugkeer – eerder woonden we10 jaar in Lemmer – is een grote wens in vervulling gegaan.
Mijn werkzame leven speelde zich af binnen de zorgsector en het openbaar bestuur van een gemeente in Zuid-Holland. Nu ik vrije tijd heb, ben ik veel op het water te vinden of in de tuin. Een buitenmens, zo kun je me noemen, maar achter de pc of met een goed boek, vind ik ook geen straf. Zingen is één van mijn hobby’s. Zingen om elkaar beter te leren kennen en vrede, vriendschap en vrijheid te vieren, zoals in dit geval, vind ik een prachtig doel. Ik hoop heel erg dat iedereen die meedoet er ontzettend van gaat genieten, van zowel de oefenmiddagen als van een feestelijke uitvoering op 5 mei a.s.Ron Overtoom:

Sinds maart 2017 woon ik in Lemmer en ik kom oorspronkelijk uit Haarlem.
Ik ben werkzaam geweest in de zorgsector, als verpleegkundige, leraar verpleegkunde, de laatste 21 jaar als trainer met mijn trainingsbedrijf QuaZijn en werk nu onder de naam QuaFocus. Zie www.quafocus.nl, met o.a. supervisie, focusing en presentaties over kontakt maken met personen met dementie, bij Alzheimercafe's.
Verder ben ik veel aan het schilderen en boetseren. Zie: www.ron-art.nl

Muziek was vroeger in het gezin waarin ik opgroeide duidelijk aanwezig. Iedereen speelde piano en andere instrumenten.
Ik was dirigent/begeleider van enkele koren en momenteel maak ik regelmatig muziek met mijn vriendin Astrid.
Zij speelt dwarsfluit en zingt fantastisch. We genieten er allebei erg van.
We begeleiden jaarlijks muzikaal zo'n vijftien bijeenkomsten voor het gedenken van overleden bewoners van zorginstellingen in de regio Amersfoort.
Ik heb het in Friesland en in Lemmer erg naar mijn zin. Het voelt als thuiskomen.

Deze activiteit met dit Projectkoor komt zo op mijn pad en inspireert me. Ik merk dat omdat er dan teksten in mij opborrelen.
Ik ga ervoor om samen mooie muziek maken en daarin verbinding met elkaar te vinden.
Het gaat niet om perfectie, want dat lukt mij niet, maar om plezier en ontroering, en dat zal er wel van komen.